Digitarina

Meillä ollut muutama päivä aika rankkaa täällä kotosalla. Onni sai vajaa 2 viikkoa sitten MPR-rokotteen ja oireilu alkoikin toissa yönä. Onnille nousi kuumetta ja hänestä tuli todella itkuinen. Onneksi mieheni on ollut nyt muutaman päivän kotona, niin olemme saaneet jaettua valvomisvuoroja. Rankempaa tästä tekee minulle vielä se, että hemoglobiini arvoni ovat romahtaneet todella alas (88), joten voitte vain kuvitella kuinka uupuneita tässä ollaan. Mutta eteenpäin sanoi mummo lumessa! Toivotaan, että Onni paranee pian ja rautatabletitkin toivottavasti nostavat hemppa arvoja mahdollisimman nopeasti.

Itse asiaan. Meillä oli siis sosiaalinen media tutuksi kurssilla tehtävänä aloittaa blogin kirjoitus sekä tuottaa digitarina. Ensimmäisessä postauksessani mainitsinkin, että jännitän digitarinan tuottamista jo jonkin verran. Enkä selkeästi jännittänyt turhaan. Sain yhtä paljon harmaita hiuksia tästä projektista kuin siitä, kun Onni kiipesi ensimmäisen kerran pöydälle.

Kurssin alkaessa pääsin näkemään tulevat tehtävät ja aloinkin jo mielessäni suunnitella minkälaisen digitarinan aion toteuttaa. Aatus oli mielestäni loistavan, mutta tostuus iski pian vasten kasvoja. En ole ikinä ollut kovin hyvä teknisten laitteiden kanssa, saati sitten kuvaamaan ja tuottamaan videoita. Tämän takia ajatus hienon mini elokuvan tuottamisesta jäi vain haaveeksi.

Digitarinan aiheena oli perinteinen yhteisöllisyys ja verkkoyhteisöllisyys. Lähdin tutkimaan asiaa googlen avulla ja löysinkin muutaman sivuston, jotka toimivat lähteinä työlleni. Lähdin tuottamaan videota powerpointin avulla. En tiennyt, että powerpointilla voi tuottaa videoita, ellei joku kurssitoveri olisi siitä maininnut. Pienen googlettelun avulla löysinkin ohjeet videon tallentamiseen. Ja se sujuikin hyvin.

Suurinta vaikeutta minulle tuotti äänen lisääminen videoon. Herran jestas se oli vaikeaa! Aluksi minun oli tarkoitus lisätä videoon vain kuvia kuvien perään ja lukea päälle haluamani teksti. No se ei onnistunutkaan niin kuin halusin. Yritin nauhoittaa Power pointin avulla ääntä, mutta siitä ei tullut yhtikäs mitään. Taistelin tunnin nauhoitusten kanssa. Ensimmäiseksi ääneni kuulosti aivan kauhealta, noh toivuin tästä nopeasti ja totesin mielessäni, etten varmasti ole ainut joka näin ajattelee. Sain nauhoitettua haluamani tekstin helposti, mutta ääni pätki vähän väliä. Jos kaikki sujui muuten hyvin menin sanoissa sekaisin ja tämän jälkeen nauhoitteen seassa oli muutama ärräpää. Suuren taistelun jälkeen jouduin myöntämään tappioni ja tulinkin siihen tulokseen, että hyvän nauhoituksen tallentamiseksi tulisi olla jonkin näköinen mikrofoni.

Päädyin lopulta siihen, että kirjoitin haluamani tekstin dioille ja lisäsin videoon vain musiikin, mutta tämä olikin jännä paikka. Minulla on puhelimessa sovellus nimeltä Splice, jolla olen muokannut välillä hauskoja videoita. Jouduin siis tallentamaan powerpoint videon puhelimeeni, jotta saan muokattua sitä tällä haluamallani sovelluksella. Ensin tallensin videon tietokoneelle, tämän jälkeen tallensin sen sähköpostiini. Avasin sähköposti sovelluksen puhelimellani ja latasin videon i cloudiin, koska tiedosto oli niin iso, ettei sähköposti antanut mahdollisuutta tallentaa sitä suoraan puhelimen muistiin. Splice sovellus pystyy käyttämään whatsapissa lähetettyjä videoita, joten lähetin videon miehelleni ja mieheni lähetti videon takaisin minulle. Vihdoinkin sain ladattua videon sovellukseen ja muokata siihen haluamani musiikin.

Lopputulokseen olen suht tyytyväinen. Olihan tämä sentään ensimmäinen digitarinani.Tiedän, että lukijoiden joukossa on joku ATK asiantuntija, joka voi kertoa minulle olisiko tämä onnistunut helpommin 😂. Pääasia, että sain videon valmiiksi ja ehkä jossain hamassa tulevaisuudessa minulla riittää taidot tuottaa juuri sellanen videon minkä olen mielessäni suunnitellut. Haluaisin julkaista videon vielä täällä blogissa, mutta se ei toimi valmiissa julkaisussa tekstissä. Video kyllä latautuu, mutta sen kohdalla näkyy vain tyhjä ruutu. :(

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Kuvaan snapchattiin, samalla kun mä pelaan blackjackkii"

"Hyvää syntymäpäivää sinulle rakkain"

"Matkustan ympäri maailmaa"