Minkälainen on hyvä Facebookryhmä?


Heippa kaikille!

Minusta on tullut viime aikoina Facebookin suurkuluttaja, sillä olen löytänyt muutamia mielenkiintoisia ja tämän hetkiseen tilanteeseeni sopivia Facebookryhmiä. Yksi näistä on vauva2017. Tämä ryhmä on aivan ihana ja tarkoitettu kaikille, jotka ovat saamassa perheeseen pienen tuhisijan tämän vuoden puolella.

Vaikka odotuksesta ja synnytyksestä on minun kohdalla vain n. vuosi aikaa, tuntuu etten muista mitään. Tässä ryhmässä ei ole tyhmiä kysymyksiä, ylläpito on todella aktiivinen ja poistaa kaikki trollaajat sekä provoilijat. Ryhmässä saa todella paljon vertaistukea ja apua, jos mieltä askarruttaa jokin asia odotukseen tai vauvaan liittyen.

Tämän aiheen tiimoilta rupesinkin miettimään, minkälainen on hyvä Facebookryhmä. No sehän riippuu toki siitä, mitä itse käyttäjä hakee. Jotta itse voin suositella jotakin ryhmää tulee, sen täyttää nämä seuraavat kriteerit:

1.) Ryhmään voi julkaista oman postauksen, ilman lynkkausta ja tuomitsemista.
2.) Ryhmän jäsenet eivät tuomitse ja osaavat kirjoittaa vaustauksensa niin, ettei väärinkäsityksiä pääse syntymään.
3.) Keskustelu pysyy asiallisena ja aiheeseen kuuluvana.
4.) Ylläpito on aktiivinen ja poistaa epäasialliset julkaisut ja henkilöt ryhmästä.
5.) Ylläpito on asiallinen ja ei käytä valtaansa diktaattorimaisesti.

Toki kuulun myös muutamaan ns. hömppäryhmään. Näitä ryhmiä on hauska seurailla, mutta sitä ei kannata tehdä kukkahattu päässä ja onhan niissä välillä ihan järkeviäkin julkaisuja.

Vietimme viikonloppuna Onnin 1-vuotis syntymäpäiviä ja voinkin seuraavaksi kertoa kuvien kera kuinka kekkerit sujuivat ja paljon ne kustansivat.



Kommentit

  1. Olet listannut hyviä kriteerejä hyvästä Facebook-ryhmästä. Nämä sopivat hyvin muihinkin ryhmiin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Kuvaan snapchattiin, samalla kun mä pelaan blackjackkii"

"Hyvää syntymäpäivää sinulle rakkain"

"Matkustan ympäri maailmaa"