"Matkustan ympäri maailmaa"

Kävimme taas perheemme kanssa reissaamassa. Ja lupasin vähän kertoa, mitä matkalla kannattaa ottaa taaperon kanssa huomioon.

 Tämä on kolmas kerta, kun Onni on reissunpäällä. Kun Onni oli puolivuotias, olimme Roomassa ja muutama kuukausi sitten kävimme Virossa. Nyt tosissaan pyörähdimme kuusi päiväisen retken Berceloonassa.

Pienen kanssa lentämisessä on aina omat haasteensa. Olemme, molemmilla kerroilla lentänyt Norwegianilla ja olen ollut kohtalaisen tyytyväinen. Rattaat ja turvakaukalon/turvaistuimen saa kuljettaa ilmaiseksi, sekä pienelle saa ottaa 5 kg tavaroita mukaan. Myös lennolle saa tuoda maidot ja pienen määrän ruokaa. Tätä pientä määrää ei ole määritelty, mutta tällä kertaa meillä oli puoli litraa maitoa, arvaamattomassa purkissa, yksi pieni piltti purkki, kolme imettävää hedelmäpilttiä, herra hakkaraisen xylitol pastillit sekä erillisessä kannellisessa purkissa talkkuna muruja. Turvatarkastukseen mentäessä on tärkeää muistaa ottaa ruoat pois kassista.

 Lentomme piti lähteä hieman ennen kahta, mutta se olikin tunnin myöhässä, mikä selvisi vasta kun olimme koneessa. Olimme syöttäneet Onnille lounaan lentokentällä ja kun kone lähti nousemaan annoin Onnin imeä vielä hedelmä pilttiä, joka selkeästi auttoi pieneen kiukkuun, kun korvat meinasivat mennä lukkoon.



 Liikkuva taapero on lähes mahdoton matkaseuralainen. Meillä olikin lennolla mukana, muutamia leluja ja netflixistä ladattuna muutama lastenohjelma. No eihän nämä tietenkään kiinnostanut. Ensimmäinen puolituntia menikin hyvin, koska onhan koneessa kaikkea mielenkiintoista, esim. Ikkunat, turvallisuusohjeet, turvavyöt ja kaikkea muuta, mitä tälläinen pikkututkija tykkääkään katsella.

Lentokoneen tilat ovat Norwegianilla todella ahtaat, mutta tästä huolimatta Onni halusi tutkailla menoa myös lattialta. Pienen lapsen kanssa ei saa istua hätäuloskäynnin kohdalla, mikä on harmillista, sillä siellä olis huomattavasti enemmän tilaa leikkiä. Pidimme huolen ennen lähtöä, että Onni nukkuisi päiväunet lennon aikana. Jos vain mahdollista, niin päikkärit kannattaa ehdottomasta ajoittaa lennolle. Nukahtaminen tosin ainakin meillä on ollut hieman haasteellista. Rooman reissulla meillä oli mukana tyyny, jonka laitoin jalkojeni päälle ja Onni nukkui siinä hyvät parin tunnin unet. Tällä kertaa pelastajamme oli Manduca kanto reppu, johon Onni nukahti pienen hytkyttelyn jälkeen. Missäs muualla, kuin isän sylissä.



 Barceloonassa, meillä oli auto vuokrattuna. Auton vuokrausfirmoista on mahdollista vuokrata myös istuin, mutta me otimme oman mukaan. Taksilla kulkeminenhan on ulkomailla lähes mahdotonta pienen kanssa, sillä ulkomailla taksiin on vaikeampi saada istuinta. Monet kuskit ottavatkin pieniä lapsia kyytiin ilman istuinta, mikä on mielestäni todella hurjaa, sillä liikenne ulkomailla on täysin erilaista kuin kotona Suomessa.

 Jos et  raahaa istuinta mukaan, kannattaa käyttääkin julkisia. Isomissa kaupungeissa bussi- ja junaliikenne onkin useimmin nopeampaa, kuin taksilla matkustaminen. Nyt kun olemme saamassa toista lasta, en usko että alamme raahaamaan istuimia mukaan, joten tämä taitaa olla viimeinen kerta vähään aikaan, kun lähdemme lomailemaan auton kanssa. Kun uusi perheen jäsen on siinä iässä, että lähdemme ulkomaille, taidamme valita sellaisen kohteen, jonne on bussi kyyti ja mahdolliset nähtävyydet ja shoppailu mahdollisuudet ovat kävelymatkan päässä hotellilta.

Hauskoja reissuja kaikille!

Kommentit

  1. Lasten kanssa reissaamisessa on aina omat haasteensa, mutta yleensä kaikki sujuu ihan mallikkaasti. Toki mukana roudattavan rekvisiitan määrä on aikamoinen - etenkin siinä vaiheessa, kun lapsia on useita. Välillä pakettiauto olisi tarpeen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarvitsee välillä pitkän listan, että muistaa ottaa aina kaikki mukaan :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Kuvaan snapchattiin, samalla kun mä pelaan blackjackkii"

"Hyvää syntymäpäivää sinulle rakkain"